/ iStock/Getty Images
В японския югозападен град Курашики е в ход издирването на 2-метров питон-беглец, предаде ДПА, позовавайки се на телевизия NHK.

Собственикът на кралския питон с тегло около 2 килограма е взел животното с кола от приятел, който се е грижил няколко дни за змията. 
Когато обаче през уикенда разтоварвал автомобила си на паркинга пред дома си, мъжът внезапно осъзнал, че питонът е изчезнал. След напразно търсене собственикът на влечугото се свързал с полицията. 

Властите в града, който се намира на около 680 километра от Токио в западната префектура Окаяма, са отправили призив към жителите да проявят повишено внимание.

Питоните не са отровни и убиват плячката си, като се увиват около нея и я задушават. Обикновено се хранят с топлокръвни животни като птици и бозайници.

Екзотичните животни от всякакъв вид са много търсени от японските колекционери. Собственикът на кралския питон е държал влечугото в стъклена кутия в дома си. За отглеждането му не е било необходимо специално разрешение, съобщава телевизия NHK.
БТА