/ Guliver/Getty Images
Преди да спечели световна слава, Уитни Хюстън е била просто момиче от Нюарк - наивна девойка, неподготвена за този начин на живот, твърди документалният филм "Може ли да съм себе си" (Can I Be Me), предаде Ройтерс.

Филмът проследява как Уитни Хюстън от млада певица се превръща в една от най-известните звезди на всички времена и след това се бори с проблеми с алкохола и наркотици до преждевременната си смърт през 2012 г.

Показват филм за Уитни Хюстън на кинофестивала "Трайбека"

"Тя не е знаела с какво се захваща, била е толкова красива, забавлявала се е", каза режисьорът Ник Брумфилд пред Ройтерс. "Представяха я като американска принцеса. Всъщност тя беше от Нюарк, от гетото", посочва той.

Боби Браун направи шокиращи разкрития за Уитни Хюстън

Брумфилд две години изследва архивите и говори с близки на Уитни Хюстън, преди да заснеме филма.

Уитни Хюстън пее в госпел хор в Ню Джърси от 11-годишна. Продуцентът Клайв Дейвис я открива през 80-те години в нощен клуб. Тя става световноизвестна с хитове като песента "I Will Always Love You" (от филма "Бодигард" с Кевин Костнър) и "The Greatest Love of All". Печели шест награди "Грами" и повече от 400 други отличия в 25-годишната си кариера.
 
Погребаха Боби Кристина Браун до майка й Уитни Хюстън

Животът й обаче се превръща в трагедия заради пристрастяването към алкохола и наркотиците, както и бурния си брак с певеца Боби Браун. Умира през 2012 г., едва на 48 години.

"Тя просто не е могла да се прави с всичко това. Грижела се е за толкова много хора и през цялото време са я критикували. Мисля, че тя все повече е търсела спасение в наркотиците",  каза Брумфилд.
БТА