Уилям и Кейт се срещнаха с младата кралска двойка на Бутан (СНИМКИ)
Уилям и Кейт се срещнаха с младата кралска двойка на Бутан (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кеймбридж Катрин, пристигнаха в малкото хималайско кралство Бутан по покана на младата кралска двойка, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В чест на кралското бебе в Бутан (СНИМКИ)

Херцозите на Кеймбридж бяха посрещнати подобаващо на единственото международно летище в Бутан от членове на кралското семейство. Момче и момиче, облечени в традиционни дрехи, поднесоха букети от цветя на височайшите гости.

Вижте снимки тук

Програмата на херцозите на Кеймбридж за деня включва среща на частна аудиенция с 35-годишния крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук и съпругата му, 25-годишната кралица Джетсун Пема, вечеря с кралските домакини и демонстрация на стрелба с лък - националния спорт на Бутан.

Кралят на Бутан се венча с древна будистка церемония

Вижте снимки от кралската сватба в Бутан

Уилям и Кейт се срещнаха с младата кралска двойка на Бутан (СНИМКИ)
netinfo
Херцогинята на Кеймбридж Катрин е смятана за стилна икона. Подобен статут в по-голямата част от Азия има и кралица Джетсун Пема, която през февруари дари Бутан с престолонаследник.

Принц Уилям и херцогиня Катрин на сафари в Индия (СНИМКИ)

"Посещението на херцозите на Кеймбридж е велик момент за Бутан. Две от най-популярните кралски двойки в света ще се срещнат. Събитието е изключително вълнуващо", споделя жителка на столицата Тхимпху. По време на двудневния си престой в Бутан принц Уилям и съпругата му ще посетят древен будистки манастир, намиращ се на височина 3000 метра.

Уилям и Кейт се срещнаха с младата кралска двойка на Бутан (СНИМКИ)
netinfo
По време на посещението си в Бутан през 1998 г. британският престолонаследник принц Чарлз не успя да завърши изкачването до манастира и предложи вместо това да нарисува акварел, изобразяващ мястото.

Принц Уилям и херцогиня Катрин ще посетят Тадж Махал в Индия

След визитата си в Бутан, херцозите на Кеймбридж ще се завърнат в Индия, за да завършат двуседмичната си обиколка на страната. Височайшата двойка ще посети Тадж Махал. Събитието навява спомени за покойната принцеса Даяна, която през 1992 г. посети сама прочутия монумент, наричан Храм на любовта.

Източник: БТА