Швейцарското сирене е новата суперхрана, твърдят учени
Швейцарското сирене е новата суперхрана, твърдят учени / ThinkStock/Getty Images
Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на корейски учени.

Бактерията Prоpionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.

Десет храни с магически сили

Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.

Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения - ацетат, пропионат и въглероден двуокис. Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета.

Вижте и един прост, но ефикасен метод за забавяне на стареенето

Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и "подобряват биомаркерите на стареенето". 
БТА