/ Thinkstockphotos
Американският президент Доналд Тръмп се премени в трикото на „Жената Чудо” и победи „Малкият човек-ракета” (севернокорейския лидер Ким Чен-ун)... Или поне това бе сюжетът на картината, която се превърна в най-голямата атракция на международния арт фестивал „Арт Базел”, който се открива днес на Маями Бийч.
Пародийната картина е дело на известния поп-арт сюрреалист Питър Сол, който не за пръв път превръща политическите си възгледи в част от цветните си платна.

Тръмп публикува колаж, на който "затъмнява" Обама (СНИМКА)

Освен „Президентът Тръмп се превръща в „Жената чудо”, обединява страната и се бие с „Човека-ракета”, на показ по време на панаира ще бъдат изложени още произведения на Рой Лихтенщайн и картина на абстрактния експресионист от Холандия Вилем де Кунинг от 1979 година, която понастоящем се оценява на 35 млн. долара.

Любопитно: Какво означава думата, с която Ким Чен-ун обиди Тръмп?

Предполага се, че именно това ще е е най-скъпото произведение на изкуството, което ще бъде част от тазгодишния арт панаир, наложил се като основен център за търговия на изкуство.

Художник „изора“ Ким Чен-ун в нивата си (ВИДЕО/СНИМКИ)

„Арт Базел Маями Бийч” започва днес и ще продължи до 10 декември. В това време десетки хиляди артисти, галеристи и любители на изкуството ще могат да посещават аукциони, паралелни изложби, панаири и много други събития.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС