Чорапите помагат при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.
Чорапите помагат при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите. / ThinkStock/Getty Images
Двойките често спорят за сексапила на чорапите в леглото, но специалисти препоръчват да не ги пропускаме в студените сезони, пише в. "Дейли мирър".

Експертите дават три важни причини да спим с чорапи през студените месеци, а именно по-здрав сън, повече оргазми и по-добро кръвообращение.

Правете секс с чорапи за повече оргазми

Когато студените крака се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват и топлината тръгва по тялото. Така мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива 15 минути по-рано, твърдят учени от университетската психиатрична клиника в Базел.

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето (СНИМКИ)

Чорапите помагат и при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.

Китайската медицина също препоръчва да се носят чорапи в леглото, защото те подобряват кръвообращението.

Забравете парите! Здравият сън и сексът са по-важни за щастието

"Студените крака източват жизнената енергия "ци" от тялото и могат да попречат на потока на виталната енергия и на захранването на тялото с кръв. Затова искаме "ци" и кръвта да циркулират“, твърди д-р Елизабет Търнър, която е специалист по китайска медицина.

„Студът пречи на потока от енергия, а топлината го насърчава. Ако си помислиш за топла вана, се отпускаш. Мисълта за студена вода веднага напряга. Студът създава стагнация, която може да предизвика дори болка", допълва специалистката.
БТА