/ iStock/Getty Images
Що е то свекърва? Майката на съпруга е свекърва на жена му. Жената от своя страна се нарича снаха (на свекървата). Може би не ви стана ясно, но ако имате свекърва вкъщи, ще ви се изясни.

Зет си взе тарантула, за да държи тъщата далеч

И да не сте силно запознати с роднинските връзки у нас, то сте запознати с нарицателното, в което свекървата се е превърнала – използваме го за всеки повтарящ, натрапващ се човек, от който ни идва до гуша. Но свекървите не са по презумпция лоши и ние ви подготвихме няколко смели предложения за ползите от това да живеете близо до този вид роднина.

via GIPHY

 
Гледа децата
Под „гледа децата” не си представяйте да й ги завещаете за вечни времена, но когато се наложи по спешност да ги вземе от детската градина, няма да се налага да сменя самолет, кораб и метро, докато стигне. Това важи и за вечерно излизане, за разходка на площадка, за притичване за обяд др.
 
Готви (за сина си)
Ако свекървата живее в друг град, село, държава, тя ще се тревожи, че от „буламачите” на жена му синът й си стои гладен. Едно такова притеснение би било спестено на вашата свекърва, ако тя живее наблизо. Защото тя ще готви любимите гозби от детството на отрочето и той веднъж завинаги ще бъде сит. А и цялото му семейство ще хапне от нея, защото някак си е неудобно само една порция да донесе.
 
Помага с домакинството
Ако свекърва ви живее съвсем близо до вас, то вероятно идванията й не са така формални, както когато идва от далеч. Когато сте врата до врата, тя не се чувства като гост у вас, а като у дома си. А домакините имат задължения към домакинството. Затова и тя не би следвало да се смущава да измие пет чинии, ако ги завари в мивката.

Свекър и свекърва се „отърваха“ от бъдеща снаха срещу 10 000 долара
 
Има още много неща, за които можем да се сетим – децата ви се радват често на присъствието на баба, чувствате се близки. Ако някое от двете домакинства – младите или старите, има проблем, винаги има на кого да разчита. Та дори и това, че ще си разделите една огромна диня, която не можете да изядете сами, пак е в плюс. Затова не подценявайте свекървите и не бягайте непременно далеч от тях, когато избирате жилище.
 


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук