Томас Фрилинг, лекар от Германия, изброи храните, които тровят червата, пише Focus.
На първо място експертът съветва да се откажем от сушени, пушени и силно преработени колбаси, които са признати за канцерогени и значително увеличават риска от рак на червата. Фрилинг отбелязва, че като цяло консумацията на червено месо трябва да бъде намалена до 500 грама на седмица.
Специалистът препоръчва и намаляване на захарта, която насърчава растежа на вредните бактерии и измества полезните микроорганизми. Освен това „лошите мазнини“ като маргарин и майонеза трябва да бъдат елиминирани от храненето, тъй като те могат да натоварят сериозно червата.
Лекарят отбелязва, че най-добрите съставки за чревната лигавица са фибрите, които се съдържат в бобовите растения и зеленчуците, както и в бананите, рибата, картофите и кафявия хляб.
На първо място експертът съветва да се откажем от сушени, пушени и силно преработени колбаси, които са признати за канцерогени и значително увеличават риска от рак на червата. Фрилинг отбелязва, че като цяло консумацията на червено месо трябва да бъде намалена до 500 грама на седмица.
Специалистът препоръчва и намаляване на захарта, която насърчава растежа на вредните бактерии и измества полезните микроорганизми. Освен това „лошите мазнини“ като маргарин и майонеза трябва да бъдат елиминирани от храненето, тъй като те могат да натоварят сериозно червата.
Лекарят отбелязва, че най-добрите съставки за чревната лигавица са фибрите, които се съдържат в бобовите растения и зеленчуците, както и в бананите, рибата, картофите и кафявия хляб.