/ ThinkStock/Getty Images
Рекорден джакпот се натрупа в американската лотария Мега милиони, след като никой не успя да отгатне печелившата комбинация от шест числа и да спечели 1 милиард долара в тиража вчера, предадоха световните агенции. Така във вторник онзи, който познае печелившите числа, ще има възможността да спечели още по-голяма сума - 1,6 милиарда долара.
 
Рекордната сума кара хората да се редят на дълги опашки пред пунктовете и магазините, в които се продават билетите.

Мъж стана милионер в Канада, намери печеливш лотариен билет в хастара на стара дреха
 
 
До този момент рекордът за най-голяма индивидуална печалба от лотария се държи от Мейвис Уонцик, 53-годишна домакиня от щата Масачузетс. Миналата година през август тя спечели джакпота в друга голяма американска лотария - Пауърбол. Сумата възлезе на 758,7 милиона долара.
 
През януари 2016 г. джакпотът в Пауърбол достигна 1,58 милиарда долара, но го спечелиха трима души и си поделиха сумата, като в крайна сметка всеки един от тях получи по 528,8 милиона долара.

Историите на най-големите късметлии в света (ВИДЕО)
 
Лотарията Мегамилиони е създадена през 2002 г. Играчите трябва да отгатнат шест правилни числа. Победителят може да избира между това да получи цялата сума с удържани данъци или да я получи под формата на 30 вноски, които да се изплащат в продължение на 30 години.
БТА