/ netinfo
Вторият сезон на високооктановата поредица на Люк Бесон „Транспортер” се завръща в ефира на NOVA от 7 януари, точно в 21,00 часа. Много екшън, рискови каскади, бързи коли и неочаквани сюжетни линии очакват зрителите и любителите на класната продукция от вторник до четвъртък, в eфира на NOVA.

Легендата в телевизионните среди Франк Спотниц, известен с работата си по „Досиетата Х” и серийния шпионски трилър „Преследвана” се заема със предизвикателната роля на сценарист и продуцент. Драматичните обрати, изненадите и засиленото напрежение в сюжета са дело на известния драматург, който френските продуценти са успели да привлекат за втория сезон на „Транспортер”.

Всяка седмица от вторник до четвъртък зрителите ще стават свидетели на различните и много опасни задачи на бившия командос Франк Мартин (Крис Ванс). Превърнал се в куриер на „специални пратки”, той се сблъсква с хора от подземния свят, но и с правителствени агенции. Във втория сезон на „Транспортер” той се сблъсква с нов проблем, а именно появата на нов претендент за титлата „най-добър транспортер” в подземния свят. Жестокият и хладнокръвен Оливър Дасен (Дафер Лабидин) е готов на всичко, за да провали Мартин и да заеме неговото място. Оказва се, че лошият нрав на клиентите му и постоянното полицейско наблюдение са нищожни проблеми, в сравнение с тези, които Дасен ще предизвика.

В екипа на Франк влизат двама нови сътрудници. Една от тях е бившата агентка на френското разузнаване Катрин, изпълнена от Виоланте Плачидо – дъщеря на Микеле Плачидо. Освен борбата с противниците си, Мартин ще трябва да се справи и с предизвикателствата в собствения си екип.

Дали Франк Мартин ще се справи с противниците и обединяването на екипа си във втория сезон на хитовия сериал „Транспортер” ще стане ясно от 7 февруари, от вторник до четвъртък, от 21.00 ч. в ефира на NOVA.