Веганството в момента е по-модерно от всякога и става все по-популярнo. То е начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти.

Някои световноизвестни знаменитости са вегани от години и го правят не само заради модата, но и заради моралното изражение на решението. Вижте още в канала "Stars News" във vbox7.

Бенедикт Къмбърбач

Актьорът дори печели наградата на PETA за най-красив веган през 2018 г. А че е веган споделя по време на интервю. Тогава той каза, че се храни изцяло с растителна храна.

Бионсе

Решението си певицата обяви в средата на 2019 г. във видео. Първоначално Бионсе се обръща към веган диетата в опит да отслабне за професионален ангажимент, но бързо усеща и другите предимства от растителната храна. Така се стига и до решението ѝ.
 

Жизел Бюндхен
 
Моделът се интересува не просто от здравословното хранене, но иска децата ѝ да имат уважение към животните, както и да оценяват Земята и природата. "Обожаваме веганството. То не просто е добро за здравето ни, но ни кара и да се чувстваме добре. А най-важното - то е добре за планетата", коментира тя преди време за People.

Мадона

Всъщност Мадона не е точно веган, но следва т. нар. макробиотична диета, в която се избягват всички "токсини", които иначе трупаме от млечните продукти, месото и мазнините. Така то е богато на много плодове, зеленчуци, пълнозърнести култури.
 

Питър Динклидж

Актьорът се отказва от месото още като ученик, но по-късно става и веган. Така се стига до ситуации, в които в сцени в "Игра на тронове", в които той яде месо, продуктите да са изработени от тофу.

Ариана Гранде

Певицата е веган от 2013 г. насам. Просто осъзнала колко много обича животните. "Обичам животните повече, отколкото хората. Не се шегувам", коментира тогава тя. Оттогава насам е сред големите активисти във веган общността.