/ iStock/Getty images
Нещата не са се променили много от холивудската романтична комедия „Булката беглец“ и младоженците и булките продължават да развиват уменията си към рязка промяна на плановете си в един от най-важните дни от живота си.

Ето и някои от причудливите сватбени провали:

Трасе срещу сълзи

Американката Кайли Манулак се е срещала с млад мъж в продължение на три години и в един момент двамата решили да се оженят. Момичето е поръчало рокля, избрало тоалети за шаферките и вече е било решило подробностите около бъдещото тържество, когато няколко дни преди планираната сватба младоженецът ѝ изпратил есемес, че всичко между тях е приключило.

За да развеселят по някакъв начин изоставената булка, нейните приятелки са я поканили да участва в колоритна 5-километрова надпревара. Понеже почти всички са тичали в бяло, Кайли си е сложила булчинската си рокля, с която така и не стигнала до олтара.

И се впуснала по трасета заедно с майка си, втория ѝ баща, приятелки в празнични рокли и дори шивачката, която е ушила булченският тоалет. Здравото тяло означава здрав дух и след дългото разстояние мрачното настроение на Кали е изчезнало. Сега тя пази роклята за друга жена, която би хукнала по „целебното“ трасе.

Провалено-платено

Но Доминик Бутита от щата Илинойс, която е била изоставена четири дни преди сватбата си, не се е оставила толкова лесно. Тя е завела дело срещу проваления си съпруг Вито Салерно. Доминик е изчислила колко е похарчила за подготовката на сватбата и е таксувава на нещастния младоженец сметка от 95 942 долара.

Бившата булка смятала, че тъй като сватбата е била отменена от бившия ѝ любовник, тежестта на обезщетението е трябвало да падне върху него. Справедливо!. В иска се е посочвало, че организацията на банкета е струвало около 30 000 долара, около 12 000 за цветя, 10 000 за музиканти, които е трябвало да свирят на сватбата. Не е забравена и булчинската рокля - 5400 долара.

Топ съвети и грешки при подготовката на сватба

Издайническото було


Да не видиш лицето на булката си преди сватбата е норма за гражданите на Саудитска Арабия. Ето защо, когато млад мъж от град Медина, чието име остава неизвестно, безразсъдно е решил да следва традициите и е погледнал бъдещата си съпруга чак на сватбата, той веднага е обявил, че я отменя.

Вдигайки булото си, бъдещият съпруг едва не е подскочил и е започнал да обяснява, че си е представял бъдещата си половинка съвсем различна. Роднините и от двете страни са направили значителни разходи, булката е изпаднала в истерия, но нищо не е събудило съвестта на нещастния младоженец.

Нервен срив

Четири дни преди сватбата си Дженифър Уилбанкс от град Дулут в щата Джорджия отишъл на обичайния си сутрешен крос и повече не се е върнала. След като си е купил билет за автобус до Лас Вегас, тя е напуснала родния си град.

Момичето обаче не стигнала до там, а е слезнала в град Албакърки, откъдето се е обадила у дома и е съобщила, че е отвлечено. Когато полицията я е намерила в другия край на страната, булката е признала, че си е измислила историята за отвличането заради нервен срив в навечерието на сватбата.

Служителите на реда, за да развеселят Дженифър, са ѝ подарили шапка с надпис „ФБР“ и плюшено мече, с което тя отлетяла обратно при тъжния си младоженец. Имаше за какво да се разстрои, защото те са похарчили пари за 600 сватбари.

Смяна на булките

Понякога бягството може да доведе до сериозни последствия за булката. Така тайванка, която е избягала от сватбата си, беше осъдена да плати на младоженеца си 8600 долара за морални щети.

А той е искал още повече: 30 600 долара - толкова според него са били необходими, за да успокои душевната му болка и да покрие разходите по организирането на сватбата, включително поръчка на лимузина и торта.

По време на подготовката за тържеството тайванската булка е била бременна в петия месец. В сватбения ден, тя и близките ѝ просто не са се появили на церемонията.

Младоженецът е бил разстроен, но не загубил ума и дума. За да не се провали тържеството, той е помолил приятелка на младоженката да влезе в ролята на бъдещата му съпруга.

Невероятно, но връзката между младоженеца и официалната булка не свършила дотук и след време двамата наистина са се ожениха. Иначе провалената булка е родила детето и го е отглеждала сама.

Користно бягство

Понякога причината за предсватбеното бягство не са нервни кризи или изневяра на младоженеца, а личният интерес на булката. Такъв инцидент се случил в руския град Черногорск. Млад мъж се запознал с момиче чрез социалната мрежа, започнали да живеят заедно и той ѝ предложил брак.

Очаквайки щастлив семеен живот, младоженецът изтеглил потребителски заем от банката и дал на булката 100 000 рубли да си купи рокля и сватбени бижута. След това обаче момичето е изчезнала. Полицията е открила момичето и я обвинила в измама.

Сватба на корем за бездомници

За родителите на булката или младоженеца отменената сватба е голям удар. Затова си струва да аплодираме онези, които не губят самообладание и излизат с благодат от неприятна ситуация. След отменената сватба в калифорнийския град Сакраменто майката и бащата на момичето са превърнали предварително платената празнична вечеря в банкет за бездомните.

Няколко дни преди сватбата младоженецът се е усъмнил в правилността на решението си и сватбената церемония е била отменена. По това време луксозна зала в един от градските хотели вече е била резервирана и банкетът е бил платен.

Майката на булката Кари Дуейн е решила, че вместо неуспешния прием за 120 души, ще поканят местни бездомници, така че „поне веднъж в живота си да вечерят на едно от най-добрите места в света.

Подготвените за тържеството цветя семейството е дарило на старчески дом. На банкета са дошли 90 души. Почерпката е включвала разнообразие от лакомства, а някои от бездомните са били облечени елегантно за случая.

Един от тях Рашад Абдула дошъл със съпругата си и петте им деца, като е казал, че семейството му рядко се храни добре и подобно събитие е прекрасен подарък за тях.

За организирането на тържеството са били похарчени 35 000 долара. Депозитът включвал не само празнична вечеря, но и пътуване на меден месец до Белиз: Там булката е отишла с майка си. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС