„Рак” е диагноза, която се казва вече всеки ден, казва още актрисата
Само преди дни актрисата Теодора Духовникова беше определена за „Жена на годината” в категория „Кино”.

Признанието идва закономерно след силните роли, които направи във филмите „Вездесъщият” и „Дъвка за балончета”. Освен това зрителите скоро ще я видят и в сериала „Дяволското гърло”, които предстои да бъде излъчен в ефира на NOVA. Актрисата не спира да играе и в Народния театър.

В последно време приковава вниманието на зрителите пред екраните с ролята си в „Откраднат живот”. В лекарския сериал тя влезе в кожата на жена, която се бори с рак на гърдата. История, която всъщност я докосва лично, тъй като самата тя е преживяла битка с коварната болест.

„Здрава съм”, каза в „Събуди се” Теодора Духовникова. „Всеки човек си мисли, че страшните неща, които можеш да чуеш като отидеш на лекар, като например „Не ми харесва това, което виждам”, „Вероятно имате тумор”, все си мислиш, че тези неща някак се случват на другите хора. И когато отидох на един от тези свои прегледи и когато го чуеш, дори „страшно” не е думата - просто времето спира. После започва много бързо да препуска. Толкова е непоносимо, че искаш да се махнеш от главата си, защото не можеш да го понесеш”, споделя Духовникова.
 
„Това е диагноза, която се казва вече всеки ден и, ако има някакъв смисъл от тази дандания, която се вдигна, много бих искала тя да бъде затова”, заяви актрисата.
 
За ролята си на болна жена от рак на гърдата в сериала на NOVA „Откраднат живот” Духовникова споделя: „За личното ми преживяване не знаеше никой, освен най-близките ми. Един ден ми звъннаха сценаристите и ми казаха: „Имаме една много хубава история, мислим, че с Юли много добре бихте я изиграли. Аз попитах за какво става дума, те: „За една жена, която има рак на гърдата”. Помислих, че не съм чула добре. Първосигнално веднага исках да откажа, но след това си помислих, че може би това е някакъв знак и трябва да го направя”.
 
„Жената е изключително създание, толкова нежна и толкова силна, и поради ролята, която има в живота и в природата - да ражда деца, е толкова уязвима и е много важно да се пазим, да се обичаме, да има някой до нас, който да ни харесва такива, каквито сме”, сподели в заключение Теодора Духовникова.