Не пропускайте лентата с Теодора Духовникова и Иван Юруков на 6 септември от 20.00 ч. по NOVA
NOVA ще зарадва зрителите с една изключителна българска кино премиера навръх националния празник 6 септември. В Деня на Съединението един от най-успешните български филми за миналата година "Дъвка за балончета" ще направи своята телевизионна премиера от 20.00 ч. в ефира на телевизията.

Дъвка за балончета
NOVA

Филмът е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център, с над 83 000 зрители. 9 месеца след премиерата си той продължава да вълнува публиката с извънредни летни прожекции, които събират хиляди зрители в кината.

Дъвка за балончета
NOVA

Успехът на лентата се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет. “Дъвка за балончета” ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с “Некерман”, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето, и проследява съдбата на четири хлапета. 35-годишният Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Неговата връстница Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение и съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание…

“Дъвка за балончета” е прекрасен филм, а финалът му е едно от най-хубавите неща. Без никакво предубеждение и с абсолютно цялата честност на сърцето ми препоръчвам на зрителите да го гледат, защото е емоционално чист и ще ги развълнува, ще ги накара да се почувстват добре”, разкрива актрисата в главната роля Теодора Духовникова.

"Филмът може да бъде определен като един копнеж заради възприятието на първото влюбване и приемането на любовта в по-късен и осъзнат етап от живота на героите. "Дъвка за балончета" е едно романтично завръщане към детството, без то да е натоварено с комунистическите травми на времето", разказва актьорът Иван Юруков.

Сценарият на филма беше отличен с награда “Златна роза” на 35-ия Фестивал на българския игрален филм, а автори на историята са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на едни от най-популярните български сериали. "Дъвка за балончета" бе селектиран и в програмата на 10 юбилейно издание на Международния филмов фестивал в Луизвил, САЩ.
Режисьор на лентата е Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във филма, освен Теодора Духовникова и Иван Юруков, ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Дъвка за балончета
NOVA

Копродуцент на "Дъвка за балончета" е Нова Броудкастинг Груп. Филмът е шестата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

Не пропускайте да се потопите в магията на първата любов и детството с премиерата на българската романтична драма "Дъвка за балончета" в Деня на Съединението - 6 септември, от 20.00 ч. по NOVA.