Като дете тя мечтаела да стане оперна певица. За късмет на всички киномани, майка й се наложила с убеждението си, че младата Джина Лолобриджида трябва да започне да се снима във филми

Така светът получава актрисата, която в годините не веднъж ще бъде призната за най-красивата жена на Земята.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

Пикът на нейната слава идва през 50-те и 60-те години на миналия век, а през 70-те Джина постепенно започва да отказва роли. Просто защото искала всяка роля да бъде по-добра от предишната и да надгражда таланта си, но често се оказвало, че героините са от един и същи тип. Въпреки факта, че тя започва да се появява по-рядко на екрана, за много мъже тя остава най-привлекателната, а за жените - пример за подражание.

Почина иконата на италианското кино Джина Лолобриджида

 Ето какви са основните тайни за красота на Джина Лолобриджида, които са й помагали да изглежда красива до дълбока старост.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

Умерено хранене

Истинският италианец никога не отказва традиционна италианска паста. Но в същото време Джина Лолобриджида не си е позволявала да преяжда и редовно е имала дни, в които е оставяла организма да си почине без храна. През уикендите звездата на италианското кино ядяла каквото си поиска, а през седмицата се ограничавала с обяд със сирене и месо с портокалов сок. За закуска и вечеря приемала само вода с лимонов сок.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

Любов към самия себе си

Актрисата, която оцелява във Втората световна война добре знаеше стойността на живота и не се разменяше за дреболии. Тя постига всичко сама, работейки честно и усърдно. Като в същото време никога не забравя, че има нужда от почивка.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

Сама си е стилист и дизайнер

Джина Лолобриджида сама проектира всичките си тоалети и ги шие с шивачка. Забележителен факт е, че тя не работи с известни модни дизайнери, дори когато става богата и известна.

 Не се появява никога без макияж

95-годишната Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат в родната й Италия


Красивата италианка бе добре разпознаваема с нейните ярко начервени устни. В същото време тя изповядва правилото, че гримът трябва да е естествен, което означава, че трябва да подчертава красотата, а не да създава различно лице.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

Всяка жена трябва да пее

Въпреки че актрисата не става оперна певица, както мечтаела в детството си, тя се занимаваше с пеене и съветваше всички жени да пеят. Защото то учи на правилна стойка и правилно дишане, което има положителен ефект върху цялостното благосъстояние и духът на дамите.