Създадоха бира, която не води до бирено коремче
Създадоха бира, която не води до бирено коремче / ThinkStock/Getty Images

Любителите на бирата, които се притесняват за теглото си, вече могат да са спокойни с новия продукт на британски производител, който е със завишено съдържание на протеини и много по-малко въглехидрати, съобщи в. "Мирър".

10 причини да пием бира

Бирата Barbell Brew, създадена за сайта MuscleFood, който е за продажба на здравословни храни по интернет, е с 85 процента по-малко въглехидрати и 33 процента по-малко калории от известните марки, без това да е отразява на вкуса. В същото време тя съдържа 21,8 гр протеини - колкото една пържола. Съдържанието на алкохол е 3,6 процента - достатъчно за подобряване на настроението.

Най-популярната бира в света

Почитателите на фитнеса могат спокойно да се черпят с високопротеиновата бира и да направят плочки, вместо бирено коремче.

"Може да е трудно да живееш здравословно, ако обичаш да излизаш на чашка с приятели. С високопротеиновата бира всеки може да се наслаждава на напитката без угризения", каза Дарън Бийл от "Масъл фуд".

Десетте най-най бирарии в Германия

Повечето калории, не само от алкохола, но и от безалкохолните и храната, могат да увеличат тлъстините около кръста, които са особено вредни за здравето. Алкохолът обаче предразполага особено много към тяхното натрупване.

Източник: БТА