/ iStock/Getty Images
Плачещото със сълзи под формата на кристали арменско момиче Сатеник Казарян озадачава медицинската общност, съобщава телевизионният канал "Мир 24".

Това го има само в Япония: сумисти разплакват бебета, за да ги каляват (ВИДЕО)

По предварителни данни възможно е девойката да страда от цистиноза, вродено нарушение на метаболизма на аминокиселините.

Защо плачем, колко вида сълзи има и защо ни става приятно след „един хубав рев“?

Всяка сутрин очите на Сатеник секретират малки кристалчета. За един ден може да се появят на лицето й до тридесетина от тях. Момичето се оплаква, че животът й се е превърнал в ад.

Бял оман – билката от сълзите на хубавата Елена (ВИДЕО)

Тя потърсила помощ от офталмолог и невропатолог, но след като й предписали капки и антибиотици, на практика състоянието й се влошило. Поради тази причина Казарян спряла приема на лекарства.

Заместник-министърът на здравеопазването на Армения Оганес Арутюнян заяви, че в близко време ще бъде проведена лекарска консултация, за да могат медиците да открият причината за образуването на кристали в очите на момичето и да й назначат лечение.

Разкриха още една полза от плача

Случаят на Сатеник Казарян не е първият в света. По-рано подобно заболяване беше открито у жители на Бразилия и Ливан. По предварителни данни може да става дума за цистиноза - вродено нарушен метаболизъм на аминокиселините, при който в човешкия организъм се образуват кристали на цистина.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА