Стъклената река най-после тръгва по кината
Стъклената река най-после тръгва по кината / София филм фест
"Стъклената река" най-после тръгва по кината
32838
"Стъклената река" най-после тръгва по кината
  • "Стъклената река" най-после тръгва по кината

Филмът на Станимир Трифонов "Стъклената река", създаден по фрагменти от едноименния роман на Емил Андреев, най-после ще се завърти по кината. Дългоочакваната среща със зрителите започва след 1 октомври /петък/. Няколко дни преди това ще е официалната премиера на филма, който вече беше показан на няколко фестивала.

Специално за събитието на 28 септември у нас ще пристигне актрисата Наталия Дончева, която играе в "Стъклената река". Дончева от години живее и работи във Франция. В лентата й партнират Стефан Вълдобрев, Иван Ласкин, Захари Бахаров, Стефан Данаилов.

В "Следобедният блок" на Дарик режисьорът Станимир Трифонов призна, че "Стъклената река" е филмът, по който е работил най-дълго досега. Разказа и за периода на монтирането на лентата: "Когато събрах филма по т.нар. режисьорски сценарий, както съм си го представял на хартия, аз се хванах за главата. Изведнъж видях един мастодонт от 123 минути и откачих. Излязох от монтажа, върнах се след няколко дни и едни 30 минути на бърза ръка отлетяха. Така, че в момента филмът си е с абсолютно нормална дължина", обясни режисьорът.

За романа на Емил Андреев, който е печелил наградата за роман на годината, Трифонов каза: "Романът "Стъклената река" е много добър. Това е роман с изключително голям търговски успех, той има огромен за българските мащаби тираж. И досега продължава да се търси. Всичко това внася допълнително напрежение в работата, защото когато има казус наречен "екранизация", нещата стават по-сложни. Всеки, когато чете една книга, в главата му се прожектира един негов филм. А какво на мен и на екипа ни се е прожектирало е един съвсем друг разговор".

"Стъклената река" тръгва по кината от 1 октомври и с медийната подкрепа на Дарик радио и сайта zar.bg.

Цялото интервю със Станимир Трифонов можете да чуете в прикачения звуков файл.

"Стъклената река" найпосле тръгва по кината
netinfo