/ БГНЕС
Връчването на наградите Златен глобус за кино и телевизионни продукции тази година е белязано от новост. Статуетката на наградите е с променена визия и е по-бляскава, по-тежка и по-дълга, съобщава сайтът на наградите Златен глобус.

Цветни тоалети за церемонията на Златните глобуси (СНИМКИ)

Златен глобус
БГНЕС

Дизайнът на статуетката е на компанията Ар/Джи Ей (R/GA). Тя е висока над 29 сантиметра, като основата й, която вече е закръглена и позлатена, а не кубична и мраморна, е над 9,5 сантиметра широка. Мраморната основа е запазена само за специалните отличия за цялостен принос.
 
Статуетката, в чиято направа са вложени месинг, бронз и цинк, тежи над 3,5 килограма. Новата статуетка е с двадесет и четири каратово златно покритие. Логото на Холивудската асоциация на чуждестранните журналисти, връчващи наградите Златен глобус, вече се вижда върху статуетката по-ясно.

Кои са големите победители на наградите Златен глобус?

Златен глобус
БГНЕС

Статуетката включва и безконтактен дигитален елемент, който съдържа информация за името на победителя, категорията и годината, в която е победил. Така се гарантира, че всяка статуетка е уникална и автентична.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА