Специално устройство подпомага пълноценния и здравословен сън
Специално устройство подпомага пълноценния и здравословен сън / снимка: Thinkstock/Getty Images

Всеизвестно е, че сънят е важен за доброто здраве. Ако обаче човек не си почива добре нощем, е възможно причината да не е само в неудобния матрак или хъркащия партньор.

В подобни случаи пръв помощник може да се окаже специално устройство, което отчита различни показатели, за да добие потребителят по-ясна представа за "смутителите" на съня си и да се опита да се пребори с тях, осигурявайки си по-качествена почивка през нощта, съобщава сайтът Гизмаг.

Устройството Sense не само отчита колко често потребителят се върти в съня си, но и редица други показатели като шумовете в помещението - например от телевизор или хъркащ партньор, идващата от различни източници светлина, в това число и уличната, която прониква през щорите или завесите, температурата и влажността. Поотделно или заедно, тези дразнители могат да превърнат нощта в битка с безсънието.

Предназначението на Sense е да помогне на потребителя да разреши всички тези проблеми.

Устройството препраща цялата събрана информация към съответно приложение за смартфони. Sense разполага и с аларма, която се включва в оптималния момент, вместо да изтръгва спящия от най-сладката дрямка.

Източник: БТА