/ iStock
Благосъстоянието на човек през целия ден често зависи от първото хранене. Затова специалистите съветват да избягваме някои храни и напитки по време на закуска.

Въпреки че в много филми героите, които се грижат за физическото си състояние, започват деня с чаша прясно изцеден портокалов сок, в реалния живот е по-добре да хапнете нещо, преди да го изпиете. В противен случай киселините, съдържащи се в цитрусовите плодове, могат да провокират появата или обострянето на язва, гастрит и алергии.

Проучване: Най-подходящото време от деня за определени храни

Друг опасен плод в този списък е бананът. Съдържа голямо количество магнезий, който ускорява храносмилането на плодовете и повишава кръвното налягане.

Също така е по-добре да не ядете печени изделия от тесто с мая за закуска. Те стимулират чревната подвижност, което може да причини дискомфорт и дори диария.

Сладките влияят зле на киселинно-алкалния баланс на организма, така че също не бива да си ги хапвате рано сутрин.

Сред зеленчуците можете да намерите и скрита заплаха - доматите са богати на танини и могат да причинят болки в стомаха.

И накрая, в рекламите често ни показват щастливи собственици на стройни фигури, които ядат само кисело мляко за закуска. Така се оказа, че полезните бактерии, съдържащи се в този продукт, са силно засегнати от излишните храносмилателни киселини, натрупани за една нощ.
Рамблер