За поддържане на имунитета през есента е много важен правилният хранителен режим. Сезонните продукти ще помогнат да се избегнат много заболявания и да се укрепи тялото. Това каза пред Life.ru Елена Свиридова, специалист по хранене.
Според Свиридова първа в списъка с продукти е обикновена тиква. Този зеленчук съдържа витамини А, С, В, В2, Е, РР, Т и каротин. Тиквата подобрява храносмилането, зрението и обмяната на веществата, пречиства организма и помага за профилактиката на много заболявания.
Следват гъбите. През есента те имат най-висока концентрация на хранителни вещества. Фибрите, съдържащи се в гъбите, понижават нивата на холестерола и подпомагат работата на сърдечния мускул.
Третият продукт е смокинята. Този субтропичен плод е добър при настинки, тъй като има антипиретични и противовъзпалителни свойства. Смокините са богати на фибри, витамини B6, B1, B3, PP и C и също са полезни при главоболие и сърцебиене.
Според Свиридова първа в списъка с продукти е обикновена тиква. Този зеленчук съдържа витамини А, С, В, В2, Е, РР, Т и каротин. Тиквата подобрява храносмилането, зрението и обмяната на веществата, пречиства организма и помага за профилактиката на много заболявания.
Следват гъбите. През есента те имат най-висока концентрация на хранителни вещества. Фибрите, съдържащи се в гъбите, понижават нивата на холестерола и подпомагат работата на сърдечния мускул.
iStock/Getty Images
Третият продукт е смокинята. Този субтропичен плод е добър при настинки, тъй като има антипиретични и противовъзпалителни свойства. Смокините са богати на фибри, витамини B6, B1, B3, PP и C и също са полезни при главоболие и сърцебиене.
iStock/Getty Images