/ Thinkstock/Getty Images
Калифорнийско семейство се събра с котката си след 475-дневна раздяла, предизвикана от свлачище, предава агенция ЮПИ.

Котка се завърна при стопанина си, 18 години след като избяга от къщи (СНИМКА)

Ноел Стогоф
трябвало да се раздели с котките си Даймънд и Хюгет, след като по спешност се евакуирали от дома си в град Монтесито, засегнат от бурите. В суматохата писаните изчезнали и семейството не могло да ги вземе със себе си на новото място. Когато се завърнали отново в дома си, семейството на Ноел не могли да открият домашните любимци.
Изумителни факти за котките (СНИМКИ)

След като къщата била повредена от калните свлачища, тя трябвало да бъде ремонтирана. През това време семейството на Ноел се изнесло да живее на друго място за повече от година.

Котка се прибра у дома след 5 години скитане

При завръщането си през януари след края на ремонта от котките нямало и следа. Ноел говорила с предприемач, който се включил във възстановяването на жилището ѝ, като споменала за изчезналите ѝ домашни любимци. Той от своя страна ѝ споделил, че хранел бездомно коте, недалеч от дома ѝ. Като сравнили снимките от смартфоните, се оказало, че става дума за една и съща писана - Даймънд. 20 минути по-късно котаракът отново бил в прегръдките на стопаните си.

Разбирате ли езика на вашата котка? (ВИДЕО)

Децата на Ноел били на седмото небе след дългата раздяла със своя любимец. Сега семейството се надява отнякъде да се появи и другата котка - Хюгет.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
 
БТА