Днес всички знаем за Тото и Лъчо, за СкандаУ. Историята им е цветна, изпълнена с мечти, желание за успех и много труд. Ето историята на успеха на СкандаУ :

Имало две момчета - едното от Враца, другото - от Кюстендил. Както много други, те мечтаели да станат футболисти. След години двамата се намерили. Тук започва историята на двама младежи, които започват да правят рап, защото никой не прави песните, които те обичат да слушат.

Годината е 2010 и никой не знае за тях. Йонислав Йотов - Тото и Лъчезар Евтимов - Лъчо създават група СкандаУ.  Двамата бивши футболисти преустановяват спортните занимания и започват да правят музика.

„Една от причините да създадем СкандаУ е, че никой не ни предлагаше рапа, който искахме да слушаме. Решихме, че ще си го създаваме сами”, казват се момчетата.

Дебютната им песен носи името „Хляб и сол”, а клипът към нея е посветен изцяло на изрисувания преди време Паметник на Съветската армия.



След това момчетата се явяват в „България търси талант 2”, където участват с две песни – „Тв и радио” и „Все тая” и стават полуфиналисти.

През 2013 имената на Йонислав и Лъчезар пак се чуват. Появява се песента „Къш Къш”, която само за седмица окупира челните позиции на музикалните класации и се превръща в едно от най-тиражираните парчета за първото тримесечие на годината. Междувременно рапърите получават възможността да бъдат подгряваща група на концерта на Rick Ross в Пловдив.

Успехът не изоставя и следващата им песен „От Юни до Август” - дует с Део. Имат и песен с Алисия- „Моят рай“.

След много видеа, които не се забелязват, идва повратният момент- започват предаването си „Не питай Google, питай СкандаУ“, в което коментират забавни истории. Те не се спират дотук. Следват хит след хит, участие след участие.

Сега Тото и Лъчо не са чудо за три дни. Днес всички знаем за СкандаУ.

Със сигурност 2018 се оказа доста успешна за момчетата от СкандаУ. През януари те пуснаха „Кокаина“ и „Без да пие“, а в средата на юли излезе „Хайвера“.



Но какво се крие зад всичко това, каква е тайната на успеха им? Тайната е, че когато имаш цел - опитваш, и пак, и пак, бориш се. И когато успееш, не спираш.

Но не всички знаем, че зад успеха им се крие вярата в това, че правят нещо значимо. И тя им помага да не правят това, което е модерно и комерсиално, а да превръщат техния стил и музика в това, в което вярват - в новото модерно и новото комерсиално.

Това е историята на две момчета - едното от Враца, другото - от Кюстендил. Две момчета, които доказват, че в България можеш да успееш.