/ iStock/Getty Images
Популярната сентенция гласи, че хората не привличат това, което копнеят и желаят, а това, което са. Мерилин Менсън пее именно това в песента си „Опасностите на романтиката“: „Не привличам онова, което желая, а това, което съм“.

Интелигентността, хуморът и външният вид са очевидните съставни части на привлекателността, която даден индивид има. Понякога обаче атрактивността е много по-имплицитна категория: харизма или усещане, което няма логично обяснение. Един човек може да бъде привлекателен както емоционално, така чисто физически, както или изцяло интелектуално, или рационално. 

Някои универсални типове поведение могат да са магнетични за мнозина хора, а и обикновено личностите с такова излъчване „заразяват“ с позитивно държание и лъчезарност.

1. Добро чувство за хумор

Животът може да бъде доста коварен. Изправени сме пред толкова перипетии, които изпитват волята дори на най-силните. Ето затова качеството да „смекчиш“ драмата на битието, като погледнеш хумористичния аспект, се цени високо. Смехът може да е плод на самоирония или иронизиране на друг човек, стига да бъде в разумни граници и да не потъпква достойноството му. Без никакъв спор – да бъдеш забавен и добро чувство за хумор е изключително привлекателно, както за по-далечни социални кръгове, така и за романтичните връзки.
 

iStock/Getty Images



2.Четящите хора

Човек, който чете има предимство пред онези, които не докосват книга. Знанието е равносилно на повече перспективи към живота като цяло, както и разширяване на общата култура. Интелигентността и умственият капацитет изпъкват пред невежеството, като те залягат в основата на по-доброто самочувствие и самоувереност, което е следващо в списъка.
 

iStock/Getty Images


 
3. Самоувереност

Тук няма спор – самоувереността инстинктивно е черта, която привлича останалите. Въпреки че всеки от нас има своите уязвимости, личностите със самочувствие успяват да направят силните си страни по-изпъкващи и доминантни. Още повече, че излъчването на самоувереност може да има заразителен ефект върху останалите.

7 признака, по които да разпознаете „скрития нарцис“


4.Страст

Страстта е резултат от осезаемото чувство за предназначение, а амбициите и успехите често са взаимосвързани с тази категория. Усилията и трудът, който се полага във всяко начинание, са напразни без страст, тъй като резултатът няма да доставя удовлетворението, което се очаква.

5. Милосърдие

Имаме нужда да се заобикаляме повече от положително настроени, мили и добри хора, тъй като среда с пасивно-агресивни, грубовати и арогантни натури могат да се окажат токсични. Агресията е деформиран опит за лидерство, което обаче изцяло е лишено от харизма.

5.Качеството да взимаш решения
 
Съмненията и колебливостта винаги са препъникамък по отношение на атрактивността на индивида, понеже смелите, авангардните и добре мотивираните решения винаги изобразяват чувство за последователност и посока. Човешката природа е устроена да избягва хаотичното и несигурното, както и онова, което е непредвидимо. Това е и причината добре организираните личности, които са наясно по какъв път да поемат и са го обмислисли рационално (а не импулсивно), да са крачка напред в контекста на тяхната социална привлекателност.