Шанел пусна котва в Париж
Шанел пусна котва в Париж / Gulliver/Getty Images
Френската модна къща "Шанел" пусна котва в Париж, като представи своята круизна колекция в имитация на луксозен туристически кораб, изградена в музея Гран Пале, предаде Франс прес.

Вижте колекцията тук
 
При този атрактивен декор Карл Лагерфелд се беше постарал всичко да изглежда истинско, дори пушекът от комините на кораба и шумът на вълните, прекъсван от чайките.
 
След като представи своите круизни колекции по всички краища на света (Сингапур, Дубай,Сеул, Хавана) "Шанел" пуска котва във френската столица за втора поредна година.

Шанел пусна котва в Париж
Шанел пусна котва в Париж Gulliver/Getty Images

На "кея" дефилираха манекенки с барети и бели чорапогащи и открити обувки. Общото впечатление беше понякога ретро, понякога шик, а на моменти всекидневно.

През март Карл Лагерфелд възпя есента насред мъглива гора в Париж 
 
Представените панталони бяха широки и на райета, носени с пуловери, напомнящи за моряшките униформи и за света на мореплаването.

Шанел пусна котва в Париж
Шанел пусна котва в Париж Gulliver/Getty Images

Роклите от PVC материя бяха носени в съчетание с метализирани якета. Силуетите бяха младежки, дънките - прокъсани, а обувките - спортни. В цветово отношение преобладаваха ярко синьото и бялото.

„Голите дънки“, за които всички говорят (СНИМКИ)
 
В края на спектакъла капитанът на кораба Карл Лагерфелд поздрави публиката в компанията на Виржини Виар, ръководителка на креативното студио на "Шанел".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА