Ако ви предстои най-прекрасното събитие в живота на всяка жена, а именно даването на нов живот, то тази статия е точно за вас! Това, че една жена е бременна, не значи, че не иска да бъде красива и дори точно в този период от живота си сякаш става още по-суетна и има нужда да блести. В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty, която съвсем скоро също ще става майка, споделя своите малки тайни за дрехите за бременни – всичко, което е научила за тези месеци и вярва, че ще бъде полезно на всички бъдещи мами.


За първите месеци

Ако се храните разумно, през първите месец-два, та дори при някои жени и до третия месец – изобщо не би следвало да ви личи, че сте бременни и да сте качили някакво огромно количество килограми. Затова не бързайте с дрехите за бременни. Например с дънките. През първия и втория месец например можете да носите еластични дънки, а тези, които не са еластични, можете да закопчавате с помощта на ластиче.

Дънките за бременни

Дънките за бременни са любимо нещо – днес те вече са много модерни и изключително комфортни. Те се комбинират чудесно с всякакви други дрехи и благодарение на укрепващия ластичен колан, се чувстваме комфортно през целия ден. Малкият трик е ако отново сте в по-първите месеци от бременността, да не си купувате точни размери. Вземете ги с 1-2, дори три размера по-големи. В началото ще ги носите като boyfriend jeans, които са супер актуални, а после ще ви бъдат тесни и по вас, което си е класическа и отново удобна визия.

Как бебе и майка си помагат преди раждането?

И други дрешки за бременни

Сред другите дрехи, които са специално за бременни, са тениските. Те се различават от обикновените с това, че имат повече плат и набор отпред. Така едновременно оформят добре раменете, ръцете, кръста, но и има достатъчно място, на което да се простира коремчето ви. Много са удобни и тъй като често са еластични, можете да ги носите дълго време в процеса на бременността. А ако ви е хладно или времето е студено, винаги можете да сложите по една жилетка от преди бременността отгоре и да не я закопчавате.

Съвети за бременността от Mamma Mia (ВИДЕО)

Най-любимото – роклите!

Най-любимото нещо на всяка бременна обаче сякаш си остава роклята – защото е ефирна, дава свобода на движението и някак се чувстваме комфортно в нея. Разбира се, има си рокли, които са специално с етикет „Мама“ и в магазините са в сектора за бременни. Те се отличават с малко по-различна кройка, и отпред са малко по-дълги, така че коремчето да не повдига роклята да бъде по-къса отпред, а да си стои естествено равна от всички страни. Наталия съветва обаче бъдешите майки да си купуват смело и обикновени рокли. Най-малкото, защото са доста по-евтини, ако нямат етикет Мама. Просто трябва да бъдат от еластични материи, за да ви бъде комфортно или да да са с ластик точно под бюста и да са разкроени надолу, за да могат да обхванат коремчето ви.

Помощ от приятелки!

Ако имате късмета да имате близки приятелки, които наскоро също са родили, най-вероятно ще наследите от тях цели торби с много и красиви дрехи - от тениски и блузки, през рокли и поли, та дори до специални спортни клинчета за бременни, с които да си правите упражненията. Бъдете внимателни с тези дрехи, носете ги, но и се грижете за тях, защото обикновено за много мами това са нещо като „оборотни дрехи“ за определен период, които да спестят разходи за бременната. След това все пак е хубаво да ги върнем в приличен вид, за да може някоя друга бъдеща мама да ги ползва.

Още модни идеи и съвети за бременни, вижте във видеото!