/ iStock/Getty Images
Ежедневно се оглеждаме да „чукнем на дърво” и бягаме от черните котки. А знаем ли как да „повикаме късмета си“ с фън шуй?

1. Трябва да внимавате да не сядате на ъгъл. Според фън шуй острият ъгъл, било то на масата, или на гардероба, и изобщо всеки друг стърчащ ръб, насочен към човека, изпраща в човека "отровни стрели", които го оставят не само без взаимност, но и без пари, здраве и късмет.
 
2. Ако се сбогувате през прага, ще последва кавга. Прагът е енергийна преграда, разделяща двата свята. От едната страна - свой, от другата - чужд. Невидима граница пречи да се установи контакт и енергията, предадена "от един свят в друг", е загубена за общуващите.
 
Как да привлечете късмет и богатство в дома и офиса

3. Настроението ни се отразява и на гозбите ни. Храната попива околната енергия, а ние заедно с калориите и витамините консумираме съответния енергиен заряд.
 
4. Не се оглеждате в счупено огледало. Според фън шуй също толкова вредни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички повърхности, които раздробяват отражението на части. Всичко това разрушава енергията, което пък пряко се отразява на здравето ни.

Огледалце, поставено в джоба ви (с огледалната страна навън), пък може да помогне при среща с недоброжелател. То ще отрази всички лоши помисли и намерения на събеседника ви, а така също и цялата негативна енергия, насочена против вас.
 
5. Ако говорите за болежки и недъзи, никога не показвайте върху себе си. Според фън шуй тук действа следният механизъм: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответстваща окраска - запълваме го с точна информация за диагнозата.
 
Китайски хороскоп: Вижте коя зодия сте и открийте щастливото си число

6. Тръгнете ли, не се връщайте от пътя. Ако все пак се е наложило и сте се върнали, седнете за кратко преди да тръгнете пак. Ако имате огледало се огледайте - отразявайки се, енергията се удвоява.
 
7. Път под дъгата ни прави щастливи. Разбира се, това буквално е невъзможно, познавайки физичните закони. Но дори само да видите дъгата - символ на Небесните врати, всички народи смятат за добър знак.