Саундтракът към Бързи и яростни 7 оглави Топ 200 на Billboard
Саундтракът към Бързи и яростни 7 оглави Топ 200 на Billboard / Форум Филм България

Саундтракът към филма "Бързи и яростни 7", включващ емоционалното парче See You Again на Уиз Калифа и Чарли Път в памет на покойната звезда на поредицата Пол Уокър, оглави класацията Топ 200 на "Билборд" за албуми, предаде Ройтерс.

СНИМКИ: В памет на Пол Уокър

Парчето See You Again на Уиз Калифа и Чарли Път в памет на Пол Уокър е на първо място в класацията за дигитални песни на първо място с 464 000 тегления.

Снимки от премиерата на "Бързи и яростни 7" в Холивуд вижте тук

"Бързи и яростни 7" спечели и българските фенове

Уиз Калифа подобри рекорд за най-много стрийминги в музикалния портал Спотифай в САЩ за 24 часа със See Yoy Again - 4,2 милиона стрийминга на 13 април, съобщи Контактмюзик. Песента е поставила също рекорд за най-много стрийминги за седмица - 21,9 милиона.

See You Again оглави класациите в 26 страни, включително в САЩ, Великобритания, Австралия, Германия, Канада и Швейцария.

По данни на Нилсен СаундСкан от саундтрака на "Бързи и яростни 7" през изминалата седмица са продадени 45 000 пълни копия и 583 000 индивидуално изтеглени песни. Албумът отбелязва и 11,6 милиона онлайн стрийминга.

Според новата формула на "Билборд" 10 песни се равняват на една албумна единица и 1500 стрийминга в интернет се равняват на една албумна единица. Така общите продажби на саундтрака към "Бързи и яростни 7" стават 111 000 албумни единици.

Второ място в седмичния чарт заема поп групата All Time Low с 80 000 продадени единици от албума "Future Hearts". На трета позиция с 47 000 продадени единици е саундтракът към филма "Петдесет нюанса сиво".

Снимки от премиерата на "Петдесет нюанса сиво" на филмовия фестивал Берлинале вижте тук

Челната петица се допълва от Maroon 5 с албума "V" и Тейлър Суифт с "1989".

Първенецът от миналата седмица, рапърът Уейл, изпадна от Топ 10, и заема 11-о място в чарта с албума си "The Album About Nothing".

В класацията за дигитални песни на първо място с 464 000 тегления е парчето See You Again на Уиз Калифа и Чарли Път в памет на Пол Уокър. На второ място със 145 000 тегления е хитът "Uptown Funk" на британския диджей Марк Ронсън в сътрудничество с певеца от САЩ Бруно Марс.

Източник: БТА