Бързи и яростни 7 спечели и българските фенове
Бързи и яростни 7 спечели и българските фенове / Форум Филм България

Седмият филм от поредицата "Бързи и яростни" съвсем очаквано зае първа позиция сред най-гледаните филми у нас, сочат обобщени данни от киносалоните. Последният филм, в който публиката гледа загиналия преди края на снимките Пол Уокър, заедно с Вин Дизел, Дуейн Джонсън, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис "Лудакрис" Бриджис, Джейсън Стейтъм и Кърт Ръсел, е гледан от 102 639 зрители и има 910 680 лева от билетите им за първите дни от излизането му на екран.

Снимки от премиерата на "Бързи и яростни 7" в Холивуд вижте тук

Анимацията "У дома" е на втора позиция сред най-гледаните филми у нас. Създадената по книгата на Адам Рекс триизмерна история за Ох и Тип, които трябва да спасяват планетата от извънземни, е гледана от 47 533 зрители и има 427 954 лева от билетите им за 10 дни у нас.

Историята по едни от най-популярните детски приказки - на Шарл Перо и на Братя Грим - "Пепеляшка" е на трета позиция по зрителски интерес. Филмът на Кенет Брана, който се разпространява с дублирана и субтитрирана версия, е гледан от 84 819 зрители и има 632 846 лева приходи за месец от премиерата му у нас.

Вижте снимки от световната премиера на "Пепеляшка" тук

На четвърто място е "Фокус". Трилърът с Уил Смит и Марго Роби, в който измамата се преплита с реалността, е вече с 41 114 зрители и 362 111 лева от билетите им за 17 дни на екраните у нас.

"Дивергенти 2: Бунтовници" е на пета позиция сред най-гледаните филми у нас. Историята по втората книга от трилогията на Вероника Рот с Шейлин Удли, Тио Джеймс и Кейт Уинслет е вече 17 дни в киносалоните у нас и е гледана от 25 295 зрители и 197 560 лева приходи.

Снимки от премиерата на "Дивергенти 2: Бунтовници"в Ню Йорк вижте тук

На шесто място е "Съседското момче" с Райън Гузман, Джон Корбет и Дженифър Лопес. Трилърът за учителка със сложни семейни взаимоотношения и неин съсед, който й става ученик, създаден по книгата на бившия прокурор от Лос Анжелис Барбара Къри, е видян вече от 6 527 зрители и има 51 773 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Седма позиция е за "Спондж Боб: Гъба на сухо", който вече втори месец е сред най-гледаните филми у нас. Популярната телевизионна история, която се пренася на големия екран, е гледана от 98 384 зрители и има 861 885 лева приходи от билетите им.

Осмо място в топ 10 е за "Дани Колинс". Създаденият по действителни събития филм за рок певеца от 70-те години Дани Колинс с Ал Пачино в главната роля е гледан от 3 770 зрители и има 32 457 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На девета позиция е "Kingsman: Тайните служби", създаден по комикса на Марк Милър и Дейв Гибънс. Екшънът с Марк Хамил, Самюел Джаксън, Майкъл Кейн и Тарън Еджъртън е гледан от 70 723 зрители и има 595 428 лева приходи в началото на втория месец от премиерата му у нас.

Десети сред най-гледаните филми е "Стрелецът" с Шон Пен по книгата на Жан-Патрик Маншет отпреди 35 години. Екшънът е гледан от 7818 зрители и има 64 719 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Източник: БТА