Сандра Бълок пропуснала наградите БАФТА заради сина си
Сандра Бълок пропуснала наградите БАФТА заради сина си / Guliver/Getty Images

Холивудската звезда Сандра Бълок пропусна церемонията по раздаването на наградите БАФТА, защото 3-годишният й син Луис е болен.

Бълок, която бе номинирана за в категорията Най-добра актриса за изпълнението си в „Гравитация" на режисьора Алфонсо Куарон, трябваше да мине по червения килим в Кралската опера в Лондон в неделя. Тя обаче пропусна церемонията, за да се грижи за 3-годишния си син Луис.

Снимки от червения килим на наградите БАФТА

Куарон, който спечели приза за най-добър режисьор за „Гравитация", разкри, че със Сандра се сближили покрай разпада на браковете им. Той смята, че трудностите в семейството са им помогнали да стигнат до "емоционалното ядро" на филма, посочва БГНЕС.

"Когато със Сандра се запознахме, не сме говорили за космически технологии или нещо подобно. Говорихме за бедствия, но не в контекста на филмите. Говорихме за живота. Случи се така, че и двамата преминавахме през тежък момент. Това създаде особена връзка помежду ни, разбираме се само с поглед", казва режисьорът.

Алфонсо Куароон се раздели с втората си съпруга Анналиса Буглиани през 2008 година. През 2010 година Сандра Бълок реши да се разведе със съпруга си Джеси Джеймс заради изневяра.