Ози Озбърн
Ози Озбърн / Gulliver/Getty Images
Ози Озбърн се оттегля от концертна дейност и отменя всичките си предстоящи концерти, докато се възстановява от операция на гръбначния стълб, съобщи „Дейли мейл“.

През 2020 г. 74-годишният рокаджия бе диагностициран с болестта на Паркинсон, а през последните години се бори с различни здравословни проблеми. През май той трябваше да започне европейското си турне, първоначално насрочено за 2019 г. и след това пренасрочвано три пъти, но сега то е официално отменено заедно с всички други дати в бъдеще. Последното турне на Ози беше през декември 2018 г., когато той свири на „Ozzfest“ в Ингълууд като част от прощалното турне „No More Tours II“.

В прочувствен пост в Instagram днес рокаджията от „Блек Сабат“ се извини за "разочарованието" на феновете си и призна: "Никога не съм си представял, че всичко ще приключи по този начин".

Той призна, че все още се бори със здравословни проблеми седем месеца след претърпяната операция на гръбначния стълб, която го спаси от парализа, и на фона на продължаващата му битка с болестта на Паркинсон.

Певецът обясни: "Това вероятно е едно от най-трудните неща, които някога ми се е налагало да споделям с моите верни фенове. Както може би всички знаете, преди четири години, този месец, претърпях тежка катастрофа, при която увредих гръбначния си стълб. Единствената ми цел през това време беше да се върна на сцената. Гласът ми е наред. Въпреки това, след три операции, лечение със стволови клетки, безкрайни сеанси по физиотерапия, а наскоро и революционното лечение (HAL), тялото ми все още е физически слабо“.

Ози продължи: "Честно казано, удивен съм от начина, по който всички вие търпеливо пазехте билетите си през цялото това време, но с чиста съвест вече осъзнах, че не съм физически способен да направя предстоящите дати на европейското/британското си турне, тъй като знам, че не бих могъл да се справя с необходимите пътувания. В момента екипът ми предлага идеи за места, където ще мога да изнасям концерти, без да се налага да пътувам от град на град и от държава в държава“.

Хитмейкърът се завърна на сцената през август в родния си град Бирмингам за церемонията по закриването на Игрите на Британската общност - само два месеца след "животоспасяващата операция".

Съпругата на рок легендата Ози Озбърн: Понякога го гледам и плача

В интервю за „Сън“ Ози разкри, че са му казали, че може да остане парализиран за цял живот, след като е претърпял първата си операция на гръбначния стълб през 2019 г.

Обсъждайки въздействието на здравословните си проблеми върху любимата си съпруга Шарън, той каза: "Никога не съм лежал толкова дълго. На Шарън ѝ се къса сърцето, когато ме вижда в този вид, но ще се върна към турнетата, ако ще и това да ме убие“.
БГНЕС