Рене Зелуегър изригна срещу жълтата журналистика
Рене Зелуегър изригна срещу жълтата журналистика / Guliver/Getty Images

Кинозвездата Рене Зелуегър написа статия в The Huffington Post, в която обвинява медиите в постоянен натиск върху жените.

Това ти ли си, Рене? Новото лице на Рене Зелуегър подлуди медиите

Рене се оплаква, че трябва да търпи униженията на таблоидите, които в гонитбата за сензации обсъждат нейните операции: "Такава преса получава печалби от скандали, тя използва измислени аргументи, които впоследствие нанасят щети върху живота на хората. Това е глупаво развлечение, аз не виждам смисъл в това и няма да го коментирам", пише актрисата.

Тя предлага долнопробните разсъждения и дребнотемието да бъдат заменени с теми, които наистина имат значение в съвременния свят. "Не е толкова важна таблоидната история за моята пластика, но това е катализатор на новинарски истории за ролята на възрастта и външността на жените", констатира 47-годишната актриса.

И лицето на Стела Маккартни развълнува интернет (СНИМКИ)

"Не е тайна, че исторически жената и била ценена само по външните си данни. С течение на времето бе признат приноса на жените за успеха на обществото, а сета това изглежда напълно очевидно. Въпреки това тези долни статии всеки ден изразяват отрицателно отношение към жените. Твърде слаба, твърде дебела, посочване на възрастта, по-добре е тя да е с тъмни коси, тя има целулит, направила си е лифтинг, оплешивява, голям корем или бременна. Подобни материали пълнят културата с двойни стандарти, понижават равнището на социално-политическите дискусии, превръщат жестокостта в норма и дават на хората ненужна информация", убедена е Рене Зелуегър.

По-рано подобна статия написа и Дженифър Анистън, която папараците и таблоидите тормозиха с излишното си внимание след слуховете за бременността й.

Източник: БГНЕС