Плащането на сметките за дома, прането, гладенето, напускането на дома на родителите са сред признаците, че човек вече е възрастен
Плащането на сметките за дома, прането, гладенето, напускането на дома на родителите са сред признаците, че човек вече е възрастен / ThinkStock/Getty Images
Плащането на сметките за дома, прането, гладенето, напускането на дома на родителите са сред признаците, че човек вече е възрастен, установи британско изследване, цитирано от в. "Индипендънт".

10 вредни навика, които издават тайни за характера ви (СНИМКИ)

Други сигнали, че си пораснал, са да харесваш да живееш в чиста къща, да си правиш сметките, да започнеш да правиш вноски за пенсия, да имаш деца, родителите вече да не взимат финансовите решения вместо теб.
Много показателно е също, когато предпочиташ да си останеш у дома, вместо да излезеш с приятели, да се вълнуваш от това, че си купуваш миялна, или да не избираш най-евтиното вино в магазина. Пубертетът е свършил и когато започнеш да поздравяваш хората с ръкостискане.
Застрахователната компания "Ендслей" анкетира 2000 души, за да установи признаците на съзряването. Организирането на финансите и справянето с домакинските задължения са сред определящите индикатори.

Седем признака, които издават лъжците

Гледането на новини и лягането преди 23 ч. също са признаците на съзряването. Купуването на дом, плащането на ипотека и застраховки, градинарството и рециклирането несъмнено показват, че пубертетът е свършил. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА