/ ThinkStock/Getty Images
Над 1,2 милиона души проследиха в интернет раждането на жирафче в зоопарк в района на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Защо жирафът е толкова висок?
 
Щастливото събитие се случи в зоопарка "Животински приключения" в Харспърсвил на около 200 километра северозападно от Ню Йорк. Майката на жирафчето, което е от мъжки пол, се казва Ейприл. Тя е на 15 години. Това е четвъртото отроче за нея, но е първото, раждано в този зоопарк. Бащата е на 5 години и се казва Оливър. Той наблюдаваше раждането от своята клетка, която е съседна на тази на Ейприл.

Заснеха първите стъпки на жирафче в Австралия
При жирафите бременността трае 15 месеца. Новородените тежат средно по 68 килограма и са високи 1,83 метра. Засега не е известно колко е високо и колко тежи отрочето на Ейприл. Час след раждането си, то започна да се учи да стъпва на крака.Предстои конкурс за име на жирафчето.

Учени установиха, че съществуват четири различни вида жирафи
 
Камери започнаха да наблюдават клетката на Ейприл още през февруари, така че тя бързо се превърна в истинска интернет сензация.

Фосили на 7 млн. години разкриха как се е удължил вратът на жирафа
Собственикът на частния зоопарк Джордан Пач каза, че това огромно внимание към Ейприл го е изумило и припомни, че четиримата членове на персонала на зоологическата градина се грижат за още 200 други животни.
Вижте кои са най-големите животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
БТА