Разделени като бебета индонезийски близначки се намериха в Швеция
Разделени като бебета индонезийски близначки се намериха в Швеция / снимка: sxc.hu

Две разделени индонезийски близначки откриха благодарение на Facebook, че живеят на 40 км. една от друга ... в Швеция.

Момичетата са родени преди 29 години и разделени след раждането си. Те били дадени за осиновяване от приют в Семаранг на две двойки шведи. Едното семейство осиновители дочуло от тайландския шофьор на такси, който ги карал към летището,че тяхната осиновена дъщеря може да има близначка и предприело проучване. Те се срещнали с другото семейство шведи, което също по това време осиновило дете от приюта. Това не довело до резултат заради липса на данни в документацията и ДНК тестове по онова време.

Така или иначе бебетата били твърде малки, за да се установи и физическа прилика, така че родителите приключили с този въпрос и всяко от семействата поело по своя път, пише БГНЕС. Наскоро едното от двете момичета - вече на 29 години, решило да се омъжи и по този повод да проучи повече обстоятелствата около своето осиновяване. Тя научила от майка си за опитите им преди години за разберат дали става въпрос за близначки и как тези опити са били изоставени.

Емелин Фалк решила да прояви повече упоритост от родителите и пуснала запитване във Facebook за осиновени в Индонезия деца. Така научила, че на 18 март 1983 година в Самаранг е било родено още едно момиче от майка Марияти.

В крайна сметка се оказало, че двете са живели през всичките години едва на 40 км. една от друга.