/ Gulliver/Getty Images
Уилям потърсил съвет от херцога на Единбург преди да реши окончателно да отдели домакинството си от това на брат си – принц Хари, съобщава в. „Дейли мейл“. Принцът се обадил на 97-годишния Филип в имението Сандрингам преди няколко седмици, защото цени „мъдрите му напътствия“.
 
Уилям знае, че отделянето от по-малкия му брат е неизбежно, но бил загрижен как ще се изтълкува от обществото и искал да се увери, че Хари ще получи подкрепата на Бъкингамския дворец. Според принца и бъдещ крал на Великобритания никой не би му дал по-добър и по-безпристрастен съвет от неговия дядо.

Принц Хари и Меган се местят в новия си дом след раждането на бебето

Принцовете Уилям и Хари със съпругите си Катрин и Меган
Gulliver/Getty Images

В четвъртък беше официално съобщено, че Хари и Меган ще отделят домакинството си от това на Уилям и Кейт – една от най-големите кралски раздели за последните години. Херцозите на Съсекс ще преместят офисите и персонала си в Бъкингамския дворец, докато херцозите на Кеймбридж ще останат в двореца Кенсингтън.
 
Официалното съобщение от страна на кралското семейство е, че подобна стъпка е била не просто необходима, но и неизбежна, с оглед на факта, че Уилям като първороден син ще трябва да поеме ролята на принц на Уелс, когато баща му Чарлс се възкачи на трона, а след това самият той не стане монарх.

Кейт Мидълтън и Меган Маркъл няма да празнуват заедно Коледа

Херцогиня Катрин, принц Уилям, принц Хари, херцогиня Меган и херцогиня Камила
Gulliver/Getty Images

Херцозите на Кеймбридж дадоха ясно да се разбере, че ще останат в двореца Кенсингтън и няма да се преместят да живеят в Кларънс хаус, както направи Чарлс. Хари и Меган също отказаха имението с мотива, че според тях новата им резиденция в Уиндзор – Фрогмор котидж е „идеалният дом за тях“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БГНЕС