Принц Хари и Меган Маркъл 
Принц Хари и Меган Маркъл 
Принц Хари и Меган Маркъл предадоха ключовете на своята частна резиденция във Великобритания на принцеса Юджини и съпруга й, без да се консултират с кралското семейство, съобщава The Sun.

Юджини и Джак Бруксбанк се преместили във Frogmore Cottage, имот на Короната, малко над половин миля от замъка Уиндзор преди две седмици. Къщата обаче остава официална официална резиденция на херцога и херцогинята на Съсекс, а дъщерята на принц Андрю ще може да я нарече свой дом, тъй като чака бебе в началото на идната година. 

" Това е голяма сделка между Хари, Меган, Юджини и Джак. Между тях има тясна връзка.", разкрива източник на вестника, според който твърди, че херцозите вече са събрали вещите си от Frogmore Cottage пред да заминат в Калифорния. 

Имотът претърпя сериозна ремонт, за да се превърне в дом за херцога, херцогинята и бебето им син Арчи. 

През март принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха като висши членове на кралското семейство, като се съгласиха да изплатят 2,4 милиона лири на данъкоплатците, похарчени за вилата, която беше подарък от кралицата. 

34-годишната Юджини и Бруксбанк се ожениха през октомври 2018 г. Семейството е доволно, че ще има нов дом. Преди това те живееха в Ivy Cottage на територията на двореца Кенсингтън. Принц Хари и Меган пък биха могли да споделят Frogmore Cottage с двойката, когато се връщат във Великобритания на посещения.

Бъкингамският дворец отказа да коментира дали Юджини и съпругът й ще плащат наем за имота и колко дълго ще продължи споразумението.

„Frogmore Cottage е частната резиденция на херцога и херцогинята на Съсекс и като такива всякакви договорености са въпрос на тях“, каза по-рано говорител на кралското семейство. 

Превод и редакция: DarikNews