/ ThinkStock/Getty Images
Смятате ли, че времето, което прекарвате със съпруга и децата си, е ключът към щастието?

4 знака, които подсказват, че приятелите ви не са искрени (ВИДЕО)

"Всъщност може би ще сте много по-щастливи, когато прекарвате времето си с приятели",
смята Нейтън Хъдсън, преподавател по психология в Южния методистки университет в Далас, щата Тексас, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".

Той и изследователският му екип са установили, че хората прекарват по-забавно времето си с приятели, отколкото с партньора или децата си. Всъщност времето с романтичния партньор носи най-малко усещане за щастие в сравнение с времето с приятели или с децата, пишат авторите на изследването в статия, публикувана в сп. "Джърнъл ъв пърсънелити енд соушъл сайколъджи".

Кой трябва да бъде най-добрият ти приятел според зодията? (ВИДЕО)

Хъдсън обаче подчертава, че изследването е насочено върху дейностите, а не толкова върху човека, с когото ги споделяме.Обяснението е в това, че когато са с приятели, хората обикновено заедно се забавляват по различни начини, докато с членовете на семейството си извършват основно не толкова развлекателни дейности като домакинска работа и други ангажименти.

В изследването са участвали над 400 души, които трябвало да сравнят усещането от прекараното време с приятели, с партньора и с децата и да го определят като щастие, удовлетворение и чувство за смисъл с оценки от нула - почти никога до шест - почти винаги. 
БТА