Повечето хора са склонни към пластична хирургия
Повечето хора са склонни към пластична хирургия / снимка: Sofia Photo Agency
Мнозинството жени и мъже се интересуват от пластични операции, твърдят учени от Калифорнийския университет, цитирани от БГНЕС и ИТАР-ТАСС.

48% от жените и 23% от мъжете биха желали да подобрят своята външност чрез операция, показват данните от изследване, проведено в цял свят. Специалистите са били учудени от резултатите, защото не са очаквали толкова висок процент поддръжници на пластичната хирургия. 21% от дамите и 11% от мъжете са се описали като „непривлакателни“, още 31% от жените и 16% от мъжете са заявили, че се чувстват некомофортно по бански.

Психолозите отбелязват, че има силен натиск върху съвременното общество по отношение на външния вид. По тази причина жените се стремят да бъдат по-млади и стройни, а мъжете – по-мускулести. Много хора са готови да плащат хиляди долари, за да изглеждат като холивудски звезди.

По информация на Американската асоциация на пластичните хирурзи почти 11 милиона души са си направили пластична операция през 2006 г. Експерти отбелязват 48% увеличаване на търсенето на подобни процедури от 2000 г. насам.