/ iStock photos/Getty images
Хората, които ядат повече зеленчуци, се справят по-добре със стреса от пропускащите полезната храна, установиха австралийски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Рискът от стрес намалява с 12 процента за хората, които ядат три или четири порции дневно в сравнение с една порция или по-малко. При пет до седем порции дневно, той намалява с 23 процента.

зеленчуци
iStock/Getty Images

Ползата от зеленчуците е още по-голяма при жените. Рискът от стрес при тях намалява с 18 процента при три-четири порции дневно. При пет до седем порции дневно, той отново намалява с 23 процента.

Плодовете не намаляват стреса както зеленчуците.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня