Някои породи кучета имат склонност да се грижат и да се разбират с други видове
Ако сте решили да отглеждате под един покрив котка и куче е добре да изберете породи, които ще живеят добре съвместно, съобщава Vbox7. Някои породи кучета имат склонност да се грижат и да се разбират с други видове. Ето и кои от тях успешно съжителстват с котки.

Бийгъл

Бийгълите са от семейството на хрътките. Те традиционно ловуват в големи глутници с ловци, придружаващи глутницата пеша или с кон, така че е наложително да се разбират с други животни. Бийгълите са общителни и вероятно ще гледат на котката, като член на глутницата.

Басед

Подобно на бийгълите, тази порода също е част от семейството на ловджийските кучета. Те са изключително приятелски настроени, а бавното им придвижване ги прави идеални другари за котките, тъй като вероятно няма да ги плашат с бързи и резки движения. Те са лоялни, търпеливи и сдържани кучета.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Породата е отглеждана като любящи, верни и приятелски настроени кучета. Те могат да се разбират с почти всеки човек и животно, включително и с котки. Те са адаптивни и нежни малки същества.

Коли

Всички си спомняме Ласи и въпреки, че колитата са пастирски кучета, те живеят добре с котки. С малко по-мек характер от останалите породи пастирски кучета, те успешно устояват на инстинкта си за стадо. Колитата са изключително внимателни с деца и други домашни любимци.

Голдън ретрийвър

Една от най-популярните породи в света е изключително внимателно, адаптивно и любвеобилно куче. Благодарение на факта, че лесно могат да бъдат обучени, голдъните могат успешно да си съжителстват и с котка.

Пудел

Пуделите са силно интелигентни и могат да бъдат обучени да живеят съвместно с котките. Тази порода има няколко размера, като често най-малките пудели не само съжителстват заедно, но и стават близки другари на котките.

Мопс

Мопсовете са очарователни малки кучета, които могат да се разбират с почти всеки. Нямат склонност да гонят или да притесняват котките по друг начин, така че могат успешно да съжителстват с тях, и дори да им правят компания, когато стопаните им са далеч.

Нюфаундленд

„Нежните гиганти“ са търпеливи, спокойни и защитават членовете на семейството си. Разбират се чудесно с хора от всички възрасти и домашни любимци от всякакъв вид, включително котки. Породата е известна със своето спокойно поведение и ниско ниво на активност, така че размерът ѝ не трябва да е толкова плашещ за котката.