/ Getty Images
Те са част от лицата на България - успешни, любими и популярни спортисти, актьори, певци, спортни журналисти, но преди всичко почитатели на тениса. Те са звездният отбор посланици на тазгодишното издание "Sofia Open 2021". 

Цветана Пиронкова 

Цветана Пиронкова
БГНЕС

"Щастлива съм, че дори в толкова труден за световния спорт период, България отново ще има турнир на най-високото професионално ниво. Отново имаме много силна схема от състезатели, между които и играчи от Топ 20! Вълнувам се и за участието на родните ни таланти, за които Sofia Open е чудесна възможност за добиване на опит, ценни победи и точки за световната ранглиста."

Юлиан Вергов

Юлиан Вергов
NOVA

Той е актьорът, който се осмелява да „предизвика“ всеки голям тенисист на корта. Той е актьорът с много лица и интереси, за когото „тенисът е най-аристократичният спорт на тази планета, Sofia Open - най-силният турнир от категория АТР 250“. Той е актьорът, който дори преди новата си театрална премиера ще следи битките в „Арена Армеец“.

Поли Генова

Поли Генова
NOVA

“Обожавам тениса и макар че не мога да играя, следя повечето турнири по света заедно с баба ми и дядо ми. С нетърпение очаквах Sofia Open 2021, за да мога на живо да се насладя и запозная с играта на класни играчи от цял свят като Гаел Монфис, когото за първи път гледах именно на българския турнир”.

Маги Джанаварова 

Маги Джанаварова
NOVA

„За мен тенисът винаги е бил един от най-интелигентните спортове със спокойна атмосфера и достойни играчи. Брат ми е причината да гледам тенис от много малка, а да си призная, оттогава съм фен на Федерер. За мен е огромно удоволствие за трета поредна година да бъда посланик на Sofia Open и да наблюдавам едни от най-големите звезди“.

Гергана Гунчева 

Нова Броудкастинг Груп отново е част от семейството на Sofia Open, а тази година за първи път в звездния отбор от посланици на надпреварата от категория ATP 250 влиза лицето на NOVA, водещата на спортните новини и носителката на титлата „Мис България“ Гергана Гунчева. „Радвам се, че България отново ще приеме едни от най-добрите тенисисти в света! За нас, любителите на този спорт, е привилегия да гледаме на живо тенис от висока класа!“, казва Гери.

Йордан Йовчев 

Йордан Йовчев:Когато искаш да си войник трябва и малко да се самонаказваш
dariknews.archive

Най-добрият български гимнастик, шесткратен участник на Олимпийски игри и носител на един сребърен и три бронзови олимпийски медала Йордан Йовчев през 2020 г. бе част от демонстративен мач на централния корт в „Арена Армеец“. „Тенисът за мен е уникално красив и прекрасен спорт, който изисква много широк спектър качества - изключително голям интелект, креативност, вяра, позитивизъм, тактика, психическа устойчивост и огромна жажда за победа. Тенисът дава много емоции, но и възможност да го практикуваш на една по-зряла възраст като мен“, споделя Йордан Йовчев.

Ненчо Балабанов 

Ненчо Балабанов
NOVA

Любим актьор и страстен тенисист, Ненчо Балабанов е част от Sofia Open от години. „Обичам тениса и тази година с огромно удоволствие се включвам като посланик на Sofia Open 2021! За мен този спорт стана голяма част от моята седмица и ми дава огромен заряд за всичко останало, което правя“, споделя той. 

 
БГНЕС