/ БТА
Препълненият летен театър „Кайлъка” в Плевен прие с овации концерта на Лили Иванова. Примата на българската поп музика впечатли хилядното множество с прекрасната си форма. В края на шоуто, плевенчани, станали на крака, я извикаха няколко пъти на бис с възгласи „Браво!”, „Още, още!”, „Лили, Лили!”.

Тя избра да постави финалните акорди в Плевен с песента „Предупреждение” на Тончо Русев и Дамян Дамянов. Почитателите й – хора от всички възрасти, сред които много младежи, знаеха наизуст текста, както на тази песен, така и на останалите хитове. Много се хареса новият аранжимент на песента „Ветрове”, която също събра възторзи.

Лили Иванова установи топъл контакт със своята публика още с излизането си на сцената и с първите песни, които представи от най-новия си албум. Тя забеляза сред почитателите си на първия ред певицата Люси Дяковска - изпрати й въздушна целувка и я поздрави специално.

Феноменално се представиха и музикантите от „Li Orchestra“. Всички аранжименти на песните, които прозвучаха много модерно, бяха дело на Ангел Дюлгеров. Ярки емоционални акценти в програмата поставиха изпълнените сола от него, както и от Орлин Цветанов на цигулката, от Огнян Енев -  на пиано, на тромпет и саксофон. Невероятната звукова картина допълниха Веселин Веселинов-Еко на контрабас и бас китара, Росен Ватев – на ударните и перкусии и трио LaTiDa.

Концертът в Плевен продължи повече от час и половина като Лили Иванова след всяка песен излизаше напред и приемаше бурните аплодисменти с вдигнати ръце. Почитателите й дълго ще помнят след тази вечер изпълненията в новите аранжименти на златни хитове - ”Искам те”, "За тебе бях,”„Щурче“, „Детелини“, „Панаири“ и останалите.

А таксиметрови шофьори след концерта казаха, че не помнят подобно голямо задръстване с автомобили в парка "Кайлъка", като това след концерта на примата.

Националното турне на Лили Иванова започна от родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината, като кулминацията ще бъде в София на 4 декември.