За Северна Корея са известни много малко неща. Тази държава живее свой собствен живот в пълна изолация от световната търговия, култура и политика.

Вижте 5 закона, които съществуват само в Северна Корея

Ако живеете в Северна Корея няма да можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и вие можете да избирате само между 14 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18, одобрени от правителството.

Дори през 2006 година призовават хората - "Нека да отрежем косата си в съответствие със социалистическия начин на живот". Правителството е разположило камери за наблюдение на всички публични места в градовете, за да вижда и залавя тези, които не са подстригани по подходящия начин. А такива бунтовници ги подстригват със сантиметър по-късо от разрешените прически.

Защо интернетът в Северна Корея се превърта лесно?

Без коли

В Северна Корея шансът да не видите нито една кола по улиците е доста голям. В тази страна е разрешено да имаш кола само ако работиш за правителството. Те могат да притежават подобни на американските коли от 70-те години на миналия век.

Северна Корея все още не усвоила автомобилната технология и не произвежда коли. Това вероятно е поради факта, че хората, които притежават коли са твърде малко-около 1 на 1000 души. Затова гражданите на Северна Корея си ходят напълно свободно по пътя, тъй като шансът да ги блъсне кола е нищожен.

Диктаторът, който има свой собствен интернет и часова зона

Без снимки

Ако решите вашата ваканция да е в Северна Корея и правите снимки там, ще си навлечете сериозни неприятности. В Северна Корея е строго забранено туристите да правят снимки на жителите, ако те не са облечени добре. Също е забранено да се снимат бедни и недохранени хора, военните и правителствените сгради. Севернокорейските власти са разположили камери навсякъде в градовете и шпионират населението постоянно. Местните жители също нямат право да снимат.

6 неща, които никога не трябва да се казват в Северна Корея

Семейното наказание

Ако някой извърши престъпление отива в затвора, излежава си присъдата и после го освобождават. Нещата в Северна Корея стоят по различен начин. Там има специален закон - наказание за три поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той ще бъде наказан, а също родителите му, съпругът, съпругата или децата му. Всички членове на семейството на престъпника се осъждат да работят в трудови лагери-без храна и почивка.

В Северна Корея забраниха сватбите и погребенията

Демократично гласуване

Управлението в Северна Корея е диктатура. Хората нямат избор кой да ги управлява. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже да гласува, веднага го изпращат в трудов лагер.