Повечето хора изкарват парите си с много труд. Но има и такива, на които съдбата е отредила да бъдат богати без много усилия.

Вижте 5 истории на хора, забогатели случайно

Домейнът

През 1994 година повечето хора не са били сигурни какво точно представлява интернет или пък за какво могат да го използват. Сега всичко това изглежда странно, но идеята за пазаруване, гледане на филми и поръчването на храна за вкъщи по интернет е била съвсем далечна и непозната на хората. И когато 29-годишният Крис Кларк купува домейна Pizza.com само за 20 долара това изглеждало по-скоро като хазартна постъпка, а не като умна инвестиция. Въпреки това Крис плаща годишните такси и запазва домейна за 14 години.

Когато през 2008 година смартфоните завладяват световния пазар, а интернет става незаменима част от живота ни, Крис решава да провери колко може да струва неговата покупка от миналото. Той пуска домейна в онлайн търг с начална цена от 100 долара и само за времето, докато приключва търгът, той вече е бил мултимилионер. Домейнът е закупен за удивителните 2,5 милиона долара.

Животът на Крис се променя напълно, но той остава с едно малко огорчение, че не е купил повече домейни, когато е имал тази възможност.

домейн
netinfo

Печелившият билет

През 2015 година Ричард Ноу от Масачузетс бързал за обяд с приятели. Той знаел, че ще трябва да си разделят сметката и затова искал да плати в брой, но имал само банкнота от 100 долара. Той се отбил в близкия хранителен магазин, за да ги развали и си купил два лотарийни билета. И това се оказало най-доброто решение през целия му живот.
Единият от билетите печелел джакпота от 10 милиона долара. Те били достатъчни Ричард да си купи страхотна къща, да инвестира част от тях и да плаща обяда на приятелите си всеки ден през следващите 100 години.
Но не само неговият живот се променил завинаги. Ричард Ноу решил да даде 50 000 долара като бонус на продавача, който му продал печелившия билет.

Навиците на богатите хора, които ги правят успешни (ВИДЕО)

Третото императорско яйце

През 2015 година анонимен търговец на метални отпадъци от северозападната част на Америка платил 14 000 долара за гигантски товар от скраб. Сред отпадъците той намерил малък орнамент във формата на яйце и си помислил, че можеда го разтопи и да вземе около 500 долара за него. Случайно обаче той открил статия в "Дейли телеграф", в която описвали, че се търси третото императорско яйце, което било направено от Фаберже за руското кралско семейство през 1887 година. То се смятало за загубено, след като било пуснато на търг още през 1922 година. Експерти от Лондон потвърдили автентичността на яйцето. Стойността му била повече от 30 милиона долара.

яйце на Фаберже
netinfo

Картината

73-годишната Тери Хортън, бивш шофьор на камион на дълги разстояния, от Калифорния, се натъкнала на невероятна вещ в магазин за спестовници. Тя попаднала на картина с абстракция, която се продавала за 5 долара. Тери купила картината и проучвала с години дали е оригинална и каква е стойността й. Експерт установил, че картината е на художника Джаксън Полак. Тогава Тери получила оферта от 9 милиона долара, но тя отказала офертата и обявила цена от 50 милиона долара.

картина
netinfo

Фотографиите

През пролетта на 2000 година колекционерът на антики Рик Нот отишъл на гаражна разпродажба за бръснарски стол, но два много стари и оръфани куфара му привлекли погледа. Той установил, че са пълни с остарели фотографии. Той купил куфарите само за 45 долара. Оставили ги под билярдната маса в дома си и ги забравил за 4 години. След като ги проучил обаче установил, че това са отдавана изгубени творби на фотографа Ансел Адамс, чиито американски пейзажи от началото на 20 век се били превърнали в икони. Студиото на фотографа Ансел Адамс било напълно унищожено от пожар през 1937 година и някои от снимките имали леки обгаряния от пожара. Това доказвало тяхната автентичност. Експертите оценили всички фотографии за 200 милиона долара.

фотографии
netinfo


Вижте още:

Клошар от Ловеч стана наследник на милионерка от САЩ (ВИДЕО)


Бил Гейтс е най-богатият човек в света

Марк Зукърбърг и Бил Гейтс ще се борят за универсален достъп до интернет до 2020 г.

Правилата за успех на Бил Гейтс

Най-богатите знаменитости в САЩ