Памела Андерсън призова Зимбабве да не изнася слончета
Памела Андерсън призова Зимбабве да не изнася слончета / Guliver/Getty Images

Звездата от сериала "Спасители на плажа", канадско-американската актриса Памела Андерсън призова властите в Зимбабве да преустановят износа на слончета в Китай и ОАЕ, предаде Франс прес.

Зимбабве оправдава тези продажби със свръхпопулацията на слонове на територията си.

"Нека благосъстоянието на слончетата бебета стане приоритет, като се забрани продажбата и износът им", е написала Андерсън в свое писмо до министъра на опазването на околната среда, водните ресурси и климата на Зимбабве Савиур Касукувере. "Като майка съм разтревожена от обезпокоителните новини, че около 80 слончета бебета са били отнети от семействата им. Надявам се, че ще направите всичко което е в правомощията ви, за да се сложи край на меркантилизма във вреда на фауната".

Андерсън е почетен директор на асоциацията РЕТА (Хора за етично отношение към животните).

За съжаление на защитници на животните, Зимбабве оповести през декември м.г., че възнамерява да изнесе 62 слона в Китай, Франция и ОАЕ, изтъквайки, че се съобразява с Конвенцията за международна търговия със застрашени видове.

Властите в Зимбабве уверяват, че на територията на страната живеят 80 000 слона, докато максималният й капацитет е 42 000 слона.

Източник: БТА