Откриха извънземно на снимка от Марс
Откриха извънземно на снимка от Марс / netinfo

Американският марсоход “Спирит”, който от четири години изследва Червената планета, продължава да удивява изследователите с получената информация. На поредната порция снимки, получени от НАСА, при увеличение се вижда човешка фигура.

След като снимката се появи в Интернет, стотици потребители вдигнаха шум, твърдейки, че това е най-истинското доказателство, че на Марс има живот. Скептиците охлаждат страстите – това е оптическа измама или камък, сниман в необичаен ракурс. Така или иначе сходството с човешка фигура е поразително.

Британският таблоид “Дейли мейл” дори разпознава жена, която “е седнала на камък, сякаш чака автобус”. Ако това е така, тя очевидно ще трябва дълго да чака. Фигурата е открита от астрономи-любители. При първоначалното изследване на експерти на получената преди четири години снимка не е било установено нищо необичайно.

Един от ентусиастите пише по този повод в Интернет: “Не повярвах на очите си, когато видях нещо, което прилича на разголено извънземно, бягащо по Марс”. “Ах, човешкото око може толкова лесно да бъде измамено”, възкликва по този повод друг посетител на сайта, в който е публикувана снимката.

Данни от анализа на пръстта, взета от марсохода “Спирит” и изследвана в НАСА, доказаха, че околната среда на планетата идеално подхожда за живот на микроорганизми. Така може да се направи извод, че живот на Марс е възможен. Освен това по данни на НАСА при изучаването на марсианската пръст са били открити признаци на наличие на пясък и вода, пише БГНЕС.