/ iStock/Getty Images
Змията е била забелязана да се опитва да влезе в прозореца на горния етаж на къщата.

Жителите описаха шока си, след като 5,5-метров питон е бил забелязан да се опитва да влезе в къща.

Бирманският питон, който избягал от близък имот, бил забелязан да се опитва да влезе през прозореца на горния етаж от покрива на къща в Чандлърс Форд, Хемпшир.

В крайна сметка то било прибрано от съсед, който го разпознал и го върнал на собственика му.

Джени Уоруик разказва, че погледнала през прозореца в 05:15 ч. местно време и забелязала огромната жълта змия на покрива на съседа си, но не разбрала какво става, докато не я видяла да се опитва да влезе през прозореца на горния етаж.

Тя каза пред Би Би Си: "Видях ги как се опитват да я бутнат от прозореца и тя падна върху колата им. Беше огромно влечуго. Хората, които минаваха покрай нас, се втрещиха и не можеха да повярват на очите си".

Линда Елмър - съседка, която разпознала змията разказва, че е била събудена в 7:00 ч. от разтревожени съседи, които блъскали по вратата ѝ и се опитвали да намерят собственика.

"Вдигнах го сама - никой не искаше да помогне. Беше много трудно, защото той е голяма змия, и успях да хукна по пътя с този над 5-метров питон, увит около мен, и да почукам на вратата на собственика. Мисля, че това беше шок за всички нас. Той е красив, а бирманските питони са много послушни. Те така или иначе не са агресивни змии и аз самата някога имах такъв, така че не ми беше трудно да го нося”, сподели Елмър.

 
БГНЕС, Би Би Си