Престъпниците ще се сблъскат с големи трудности при пласирането на откраднатите скъпоценности от американската риалити звезда Ким Кардашиян в Париж, предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на Жак Морел, началник на службата по безопасност на Френското обединение на бижутерите.

Въоръжени мъже нападнаха и ограбиха Ким Кардашиян (ВИДЕО)

"Всички скъпоценни камъни на Кардашиян са белязани с лазер. Такава отметка има във всеки диамант. За да бъде премахната, престъпниците трябва да пристъпят към нова шлифовка на всички камъни, което значително ще снижи тяхната стойност", заяви експертът.

Жак Морел изказа предположението, че престъпниците ще претопят всичкия метал от скъпоценностите на Кардашиян и ще направят от тях нови бижута.

"Това е свързано с факта, че съществуват подробни описи на всяка от откраднатите вещи, с всички спецификации", твърди специалистът.

Ограбената Кардашиян се прибра с охрана като на президент (ВИДЕО)

Най-вероятно е претопените бижута да бъдат продадени в балканските страни, където съществува съответният черен пазар. Там престъпниците могат да се избавят от откраднатото.

По неофициални данни общата стойност на ограбените скъпоценности възлиза на 9 милиона евро. Нападателите са отнесли кутия за бижута на Ким Кардашиян за най-малко 5 милиона евро и годежния й пръстен на стойност 4 милиона евро, припомня БТА.

Още Ким Кардашиян:

Ким Кардашиян отново успя да шокира с тоалета си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ким Кардашиян отново разби интернет с гола снимка

Какво би правила Ким Кардашиян, ако не беше известна (ВИДЕО/СНИМКИ)

Луд скандал между Тейлър Суифт, Кание Уест и Ким Кардашиян

Холивудски звезди с голи селфита в подкрепа на Ким Кардашиян (СНИМКИ)